پناه به شبکه های اجتماعی به‌خاطر پنهان ماندن هویت واقعی

 

در دنیای مجازی جوانان و نوجوانان هر طوری که دوست دارند می توانند خودشان را نشان دهند یعنی خود واقعی شان را پنهان و خود آرمانی شان را به نمایش بگذارند، که ممکن است شکل جدیدی از هویت به وجود آید که برای نوجوانان خطر ساز است.
 تا چند سال قبل اگر کسی می‌خواست در شبکه اجتماعی فیس‌بوک صفحه شخصی داشته باشد باید آدرس دانشگاهی داشت تا از این طریق بتواند با استادان و همکلاسی‌ها ارتباط برقرار کند. در آن زمان فیس‌بوک تازه راه‌اندازی شده بود و کاربران جهانی همچنان وبلاگ را کاربردی‌ترین ابزار در فضای مجازی برای ارتباط عمومی می‌دانستند. با وجود آنکه مدت کوتاهی از آن زمان گذشته است، اما شبکه اجتماعی به بالاترین سطح نفوذ در میان کاربران به ویژه نوجوانان و جوانان رسیده است.
 
پناه به شبکه های اجتماعی بخاطر پنهان ماندن هویت واقعی است !
 
این پدیده جدید به گونه‌ای پیش می‌رود که بسیاری از ما به درستی نمی‌دانیم چگونه باید فرزندان خود را در آن مدیریت کنیم و البته برای خود ما نیز این فضای آنلاین اجتماعی در برخی موارد ناشناخته به نظر می‌رسد. حال اگر کاربران نسبت به مزایا، معایب و خطراتی که توامان در شبکه های اجتماعی وجود دارد آگاه باشند تفاوتی ندارد زن باشد یا مرد ، نوجوان باشد یا کودک ،یقین بدانید رفتارشان نسبت به حضور در این محیط ها تغییر خواهد کرد.
 
متین نصری روانشناس و مدرس دانشگاه در پاسخ به اینکه چرا سن حضور دختران و پسران نوجوان در شبکه های اجتماعی کاهش یافته است گفت: کاهش سن حضور دختران در شبکه های اجتماعی به دلیل کاهش حمایت های اجتماعی مثل حمایت خانواده ، بستگان و ... در زندگی است که در دوران نوجوانی بیشتر شاهد اینگونه پدیده ها در استفاده از موبایل و شبکه های اجتماعی هستیم.
 
 
وی در پاسخ به اینکه چرا در این زمان با این پدیده رو به رو شده ایم گفت: نوجوانی یک مرحله خود محوری است و نوجوان امروز جامعه ما در این دوره با موجود بی جانی مثل موبایل رو به رو است که درون آن دنیای گسترده ای وجود دارد که فرد می تواند در این دنیای گسترده عرض اندام کرده و هویت واقعی اش را پنهان کند و با هویت های مختلف سر از شبکه های مختلفی در بیاورد. به عبارت دیگر نوجوانان می توانند در این دنیای مجازی هر طوری که دوست دارند خودشان را نشان دهند یعنی خود واقعی شان را پنهان و خود آرمانی شان را به نمایش بگذارند که ممکن است شکل جدیدی از شکل گیری هویت به وجود آید که برای نوجوانان خطر ساز است.
 
نصری با بیان اینکه علت بروز این مشکل در جامعه امروز به خاطر تغییر نقش های اجتماعی است گفت: مادر در جایگاه خودش نیست؛ وظایف مادر بودن و همسر بودن جایش را به 2 تا 14 ساعت اشتغال در روز داده است. 

وی در ادامه اظهار داشت: حال اگر مادر می خواهد شاغل باشد و نمی خواهد موقعیت شغلی خود را تغییر و یا از دست بدهد باید سعی کند با فرزندان خود ارتباط با کیفیتی برقرار کند. به طور مثال وقتی با آنهاست تمام دغدغه های فرزندان را بداند. همچنین پدرها نیز باید نقش پدری و همسر بودنشان را ایفا کنند و بتوانند در شکل گیری هویت به فرزندان کمک کرده و نقش هدایت گر داشته باشند.
 
پناه به شبکه های اجتماعی بخاطر پنهان ماندن هویت واقعی است !
 
نصری خاطرنشان کرد: بهتر است بدانید پنهان ماندن هویت از عوامل مهم پناه بردن نوجوانان ما به شبکه های اجتماعی و مجازی است چرا که نوجوانان بعضا هویتی که دیگران دارند را برتر از هویت خود می دانند، بعضی از نوجوانان سن مناسب استفاده از اینترنت را ندارند که این امر تبدیل به عاملی برای کنترل ناپذیری آنها در  شبکه های اجتماعی شده که بسیار خطر ساز است.
 
این روانشناس  در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه عامل کاهش سن اعتیاد به اینترنت در نوجوانان چیست گفت: تنها دلیل این امر تغییر در اوقات فراغت نوجوانان است، چرا که در گذشته در این رنج سنی نشاط و هیجان بیشتری دیده می شد و تمایل افراد بیشتر به سمت تفریحات گروهی مانند: شنا، فوتبال و... بود.

وی در پایان ادامه داد:باید گفت متاسفانه اعتیاد اینترنتی نه تنها باعث تخلیه هیجانی نمی شود بلکه روح نوجوانان را خسته می کند و فرد را دچار رخوت و سستی و در بعضی مواقع افسرده می کند.
 



:: موضوعات مرتبط: فرهنگی , اجتماعی , ,
:: برچسب‌ها: شبکه های اجتماعی , پناه , هویت , مخفی , ملی مرزی , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : وثوقی
تاریخ : چهار شنبه 1 مهر 1394
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: